ضرورت ارزیابی تجهیزات ارتباطی/ چگونه از تکرار حوادثی مانند انفجار پیجرها جلوگیری کنیم؟

در گفت وگو با فیچینو مطرح شد؛

ضرورت ارزیابی تجهیزات ارتباطی چگونه از تکرار حوادثی مانند انفجار پیجرها جلوگیری کنیم؟

نائب رئیس کمیسیون افتا درخصوص راه های جلوگیری از تکرار حوادثی مانند انفجار پیجرها گفت: «صیانت فرایندی» روشی است که روی تجهیزات وارداتی ارزیابی ایمنی صورت می گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فیچینو با توجه به اتفاقات اخیر لبنان و انفجار پیجرها در این کشور لزوم بررسی دقیق تجهیزات ارتباطی بیش از پیش احساس می شود چرا که دشمن در هرلحظه با اتفاقات جدید و سوء استفاده از تجهیزات ارتباطی می تواند ما را شگفت زده کند. گوشی های هوشمند دستگاه های ارتباطی و مخابراتی می توانند به ابزاری در جهت انجام اقدامات سودجویانه باشد.

در همین راستا هاشم حبیبی نائب رئیس کمیسیون افتا توضیح داد و گفت: اتفاقی که در لبنان افتاد و منجر به منفجر شدن تعداد زیادی از پیجر ها شد بحث ارزیابی های امنیتی و ایمنی را سر زبان ها انداخته است. قبل از اینکه در مورد فرایند ارزیابی تجهیزات صحبت کنیم بهتر است تعریفی از ارزیابی ایمنی و امنیتی داشته باشیم و تفاوت این دو نوع ارزیابی را بیان کنیم.

حبیبی گفت: در ارزیابی امنیتی ویژگی های امنیتی سخت افزار یا نرم افزار را ارزیابی و بررسی می کنیم که این ویژگی های امنیتی درست کار کنند. مثلا اگر نرم افزاری داریم که برای ورود آن احراز هویت لازم دارد در ارزیابی امنیتی بررسی می شود آیا روال احرازهویت درست و امن کار می کند؟ یا اگر سخت افزاری داریم که مثلا یک کلید بازگشت به کارخانه دارد آیا با زدن این کلید تمامی اطلاعات به درستی پاک می شود و تنظیمات کارخانه برمی گردد؟ 

وب در ادامه افزود: اما در ارزیابی ایمنی باید بررسی شود که تجهیزات یا سامانه های نرم افزاری کاری را که نباید انجام دهند انجام ندهند. مثلا در یک تجهیز سخت افزاری اگر قرار نیست ارتباط بی سیم وجود داشته باشد باید بررسی شود که آی سی بی سیم یا بلوتوث وجود نداشته باشد. یا در یک سامانه نرم افزاری اگر قرار نیست ارسال داده روی شبکه داشته باشد داده ای برای جایی ارسال نشود.

ارزیابی ایمنی در تجهیزات زیرساختی بر ارزیابی امنیتی تقدم دارد

حبیبی تصریح کرد: با تعریفی که از ارزیابی ایمنی و امنیتی انجام شد متوجه شدیم که ارزیابی امنیتی یک روال استاندارد و برمبنای مشخصات سامانه یا تجهیز است و ارزیابی ایمنی یک کارخلاقانه برای یافتن چیز هایی است که نباید وجود داشته باشد؛ بنابراین می توان گفت ارزیابی ایمنی بسیار مهمتر از ارزیابی امنیتی است.

نائب رئیس افتا ادامه داد: هرچند ارزیابی امنیتی قبل از ارزیابی ایمنی باید انجام شود. حال این سوال مطرح می شود که چه موقع یا روی چه تجهیزات یا سامانه هایی باید ارزیابی امنیتی و یا ایمنی انجام شود؟ بهترین پاسخ به این سوال این است که ارزیابی امنیتی در همه مواقع و بر روی همه تجهیزات یا سامانه ها اعم از داخلی یا خارجی باید انجام شود اما ارزیابی ایمنی باید بر روی تجهیزات یا سامانه های خارجی وعلاوه بر آن تجهیزات یا سامانه های داخلی که در محیط ها یا موقعیت های حساس استفاده می شوند حتما انجام شود. 

حبیبی گفت: باید درنظر داشت که ارزیابی امنیتی و ایمنی از لحظه تامین تا زمان بهره برداری باید انجام شود که گاهی به تمامی این روال های ارزیابی صیانت هم گفته می شود. در صیانت باید از زمان تامین کالا یا سامانه تا مراحل ترانزیت و مسیر های حمل تا انبارداری و استفاده از کالا یا سامانه ارزیابی و مراقبت انجام شود.

اهمیت نیروی انسانی خبره در حوزه امنیت سایبری

وی افزود: یکی از مهمترین موضوعات در ارزیابی ایمنی وجود نیرو های خبره در این حوزه هست. همانطور که خرابکار تلاش می کند به گونه ای خرابکاری کند که قابل تشخیص برای استفاده کننده نباشد ارزیاب نیز باید به قدری متبحر و خبره باشد که بتواند مسیر ها و روش هایی خرابکاری را پیدا کند؛ بنابراین وجود چنین افرادی که حکم کارآگاهان خبره در حوزه امنیت سایبری را دارند بسیار غنیمت است و باید در حفظ و نگهداشت آنها تلاش کرد.

حبیبی ادامه داد: با توجه به اینکه ارزیابی ایمنی یک کار حساس و بسیار با اهمیت می باشد وظیفه حاکمیت است که آزمایشگاه های تخصصی این حوزه را راه اندازی کرده و نسبت به تربیت و نگهداشت نیرو های متخصص و مجرب در این حوزه اقدام کند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین حاکمیت در حدامکان باید در جا های حساس از تجهیزات یا سامانه های داخلی (البته با ارزیابی امنیتی) استفاده کند. البته این توصیه به معنای آن نیست که خرابکاری در سیستم های داخلی امکان پذیر نیست بلکه احتمال وقوع خرابکاری در سیستم های تولید داخل با رعایت الزامات امنیتی کمتر می باشد. هرچند امنیت ١٠٠ درصد نیست و یک امر نسبی است.

حبیبی یادآور شد: اما با رعایت تمام این الزامات و مقررات ها می توان با احتمال بهتری از ایمن و امن بودن سیستم های درحال استفاده اطمینان داشت. امید است با تجربه هایی که از موضوعاتی مثل انفجار پیجر ها بدست آمده و با تدوین قوانین و مقررات راه اندازی آزمایشگاه های تخصصی و تربیت نیروی متخصص در این حوزه ها و نظارت عالیه امنیت و آرامش در حوزه سایبری در کشور عزیزمان همچون گذشته برقرار باشد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ضرورت ارزیابی تجهیزات ارتباطی/ چگونه از تکرار حوادثی مانند انفجار پیجرها جلوگیری کنیم؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ضرورت ارزیابی تجهیزات ارتباطی/ چگونه از تکرار حوادثی مانند انفجار پیجرها جلوگیری کنیم؟"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه