جهش تولید بر پایه جمهور مردم

هفت نکته درباره تحقق شعار سال 1403؛

جهش تولید بر پایه‌ جمهور مردم

جهش تولید بر مدار جمهور مردم، در یک سپهر فراگیر فرهنگی و مبتنی بر فرهنگ جهادی و انقلابی امکان پذیر خواهد بود؛ این مهم، نیازمند طرح و برجسته شدن در فضای جهاد تبیین است.

 به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری فیچینو، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال 1403، سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گذاری کردند.

رسانه KHAMENEI.IR به همین مناسبت در یادداشتی به قلم سعید اشیری نکاتی درباره تحقق این شعار سال 1403 را بررسی کرده است.

* یک. تعیین شعار سال توسط رهبر انقلاب اسلامی، سیاستی گفتمانی در فقه حکومتی ماست که باید نظام حکمرانی ملی، جهت گیری اصلی خود را بر این سیاست متمرکز کند؛ افزون بر این، توجه به این شعار باید در زنجیره ای از گفتمان ها و شعار سال های پیشین باشد. درک دقیق و درست سیاستگذاران ملی مطابق با آنچه رهبر گرامی انقلاب و توسعه ی معنایی این گفتمان در منظومه ی فکری امام خمینی(ره) و معظم له از نکات ضروری و لازم است.

* دو. اقتصاد مقاومتی، نظریه ی سیاستی نظام اسلامی در مسیر پیشرفت اقتصادی ماست؛ اقتصاد مقاومتی بیش از همه بر مدار تولید ملی، امکان تحقق خواهد داشت و تقویت و رشد زیرساخت های فرهنگی و سیاسی و اقتصادی تولید، از ضروریات این مهم است؛ بنیادهای نظری جهش تولید بر مدار مردم، باید بر پایه ادبیات نظری درباره ی اقتصاد مقاومتی طرح شود و جغرافیای گسترده ی مباحث طرح شده در بیانات رهبر گرامی انقلاب، این مهم را تمهید خواهند کرد.

* سه. مردم، محور شکل گیری، پیروزی و بقای انقلاب اسلامی هستند و جهش تولید نیز وابسته به همین رکن اساسی است. «مردم در همه ی این دورانها قهرمان اصلی ماجرا و سرگذشت انقلاب بوده اند.» (08/ 06/ 1401)

«مسیله ی اصلی، کلید اصلی، اینجا است: حضور مردم در همه ی مسایل، حل کننده ی مشکلات است. آن چیزی که حضور مردم را تامین بکند، مردم را تشویق به حضور در عرصه و در میدان بکند -میدانهای مختلف مورد ابتلای کشور- مغتنم است. و حضور مردم هیچ جایگزین دیگری ندارد؛ هنر اصلی انقلاب هم همین بود؛ هنر اصلی انقلاب این بود که جمهور مردم را از یک مجموعه و توده ی منفعل و مصرفی و فاقد یک نگاه ملّی و عمومی، تبدیل کرد به یک مجموعه ی پُرانگیزه، علاقه مند، همّت دار، هدف دار، آرمان خواه، و وارد میدان کرد؛ کار بزرگ انقلاب این بود.» (12/ 05/ 1400)

«ما ابزارهای نظامی، ابزار های سیاسی، ابزارهای اقتصادی را قدرت افزا و قدرت زا میدانیم برای کشور، امّا هیچ کدام به اندازه ی حضور مردم نیست؛ حضور مردم، نظام جمهوری اسلامی را به معنای واقعی کلمه قدرتمند میکند.» (26/ 03/ 1400)

* چهار. الزام بزرگ در جهش تولید، شناخت مسیله ها و چالش های تولید در یک نظام تحلیلی منسجم و منظومه ای است؛ اهمیت مسیله ها، منطق اولویت ها را می سازد و راه برون رفت از تزاحم ها را فراهم می کند. شعار و گفتمان «رفع موانع تولید» باید به مثابه یک پیش فرض سیاستی در کنار الزامات و ضروریات دیگر، مطرح و برجسته باشد. بر این پایه، نقش موانع و عوامل تضعیف کننده ی داخلی در تولید و پیشرفت (مثل فساد، کم کاری و تنبلی، ضعف بهره وری، ضعف نگاه بلندمدت و راهبردی و…) را بیش از گذشته برجسته نگریست و پیوسته این پرسش را برجسته ساخت که چگونه می توان نقش و جایگاه مردم در تولید و پیشرفت ملی را برجسته تر کرد؟

* پنج. تحلیل نقش موانع خارجی و به ویژه تحریم های استکبار جهانی، یکی دیگر از جنبه های ضروری در این موضوع است؛ نکته ی کلیدی در تحلیل این وضعیت، توجه به نقش و جایگاه مردم است.

«اگر ما کاهش حضور مردم را داشته باشیم، از آن طرف افزایش فشارهای دشمن را خواهیم داشت؛ یعنی اینها با همدیگر به معنای واقعی کلمه یک نسبت معکوسی دارند. اگر چنانچه ما در کشور افزایش حضور مردم را کم داشته باشیم، از آن طرف افزایش فراوان فشار دشمنان را خواهیم داشت. اگر ما بخواهیم فشارهای دشمنان از قبیل فشارهای اقتصادی مثل تحریم و امثال اینها از بین برود یا کاهش پیدا کند، راهش این است که حضور مردم در کشور افزایش پیدا کند و پشتوانه ی مردمی به رخ دشمنان کشیده بشود.» (26/ 03/ 1400)

* شش. بازخوانی الگوها و تجربه های موفق اقتصادی در چهل و پنج سال گذشته، الهام بخشی انقلاب اسلامی در ساحت اقتصاد را برجسته خواهد کرد. معانی و آرمان های بزرگ، همواره به اسوه هایی نیازمندند که تحقق آنها را امکان پذیرتر و میسّرتر خواهد کرد.

* هفت. در پرتو مطالبه ی موکد «جهاد تبیین» از سوی رهبر انقلاب، نیازمند نهضت فرهنگی بزرگ و فراگیری هستیم که بتواند در گفت وگو و ارتباط با جمهور مردم، بر «اقناع سازی» متمرکز شود؛ فهرست وسیعی از عناوین و موضوعاتی را می توان برشمرد که نیازمند تقویت وضعیت گفتمانی آنها در سطح عمومی هستیم، از جمله: تقویت روحیه ی کار و تولیدگرایی، پرهیز از مصرف گرایی و توجه به ساده زیستی، تقویت توجه به کالاهای داخلی، بهبود اتقان کاری، افشای اهداف دشمن در اعمال تحریم ها، قوت ها و دستاوردهای نظام اسلامی به ویژه در حوزه ی اقتصاد.

به سخنی دیگر، جهش تولید بر مدار جمهور مردم، در یک سپهر فراگیر فرهنگی و مبتنی بر فرهنگ جهادی و انقلابی امکان پذیر خواهد بود؛ این مهم، نیازمند طرح و برجسته شدن در فضای جهاد تبیین است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جهش تولید بر پایه جمهور مردم" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جهش تولید بر پایه جمهور مردم"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه