ذخیره خون در استان مرکزی جوابگوی 8 روز آینده است
فیچینو/مرکزی مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: میزان ذخیره خون در استان مرکزی جوابگوی 8 روز آینده است و نگرانی به جهت کمبود ذخایر خونی در فروردین سال آتی به دلیل افزایش جراحی های غیر اورژانسی در اسفند ماه و کاهش متقاضیان اهدای خون در ماه مبارک رمضان وجود دارد.
ریتا ظهیری، 23 اسفند در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان سال گذشته 3508 نفر مراجعه و از این تعداد، 2845 مورد خونگیری انجام شد و امیدواریم امسال خونگیری بیشتری را در این ماه داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در ماه رمضان پذیرش در پایگاه های کوچه سعدی و خیابان شهید رجایی اراک انجام نمی گیرد، گفت: به جای این پایگاه ها، پایگاه خیابان شهید شیرودی را تقویت کردیم و در طول ماه مبارک رمضان در ایام کاری از 8 صبح تا 14 و از 18 تا 23:30 پذیرش انجام می گیرد. در شب های قدر نیز تا ساعت یک بامداد پذیرش اهدای خون صورت می گیرد.
ظهیری با بیان اینکه در طول یک ماه آینده فقط در روزهای اول و سیزدهم فروردین و نوبت عصر 29 اسفند پایگاه ها تعطیل هستند افزود: مراجعه کنندگان بایستی کارت ملی همراه داشته باشند چراکه احراز هویت برای ما بسیار مهم است.
ظهیری با بیان اینکه وضعیت ذخایر خون کشور وضعیت مناسبی نیست گفت: باید اقدامات فرهنگی و اجتماعی مختلفی جهت ترغیب مردم به خصوص جوانان و بانوان برای اهدای خون انجام دهیم.
وی با تاکید بر اینکه هر اهدای خون جان 3 نفر را نجات می دهد اظهار کرد: هرچه میزان اهدای خون بالاتر رود، ماندگاری بیمار در بیمارستان ها کمتر می شود چراکه خون و پلاکت مورد نیاز سریعتر به دست بیمار می رسد.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی عنوان کرد: از ابتدای سال تا پایان وقت اداری 22 اسفند تعداد 46 هزار و 424 نفر مراجعه جهت اهدای خون داشتیم که نسبت به سال گذشته 1.5 درصد افزایش داشته ایم. همچنین از این تعداد، 37 هزار و 569 خونگیری انجام شد که نسبت به پارسال 0.8 درصد رشد داشته ایم.
وی با بیان اینکه تعداد معافیت های اهدای خون افراد نسبت به گذشته بیشتر شده است تصریح کرد: تعداد 8855 نفر، معادل 20 درصد مراجعینگ در سال جاری از اهدای خون معاف شدند که نسبت به پارسال 4.8 درصد افزایش داشته است.
ظهیری با بیان اینکه تامین خون سالم برای ما بسیار اهمیت دارد افزود: حجامت، تتو، رفتار جنسی پرخطر، هرگونه جراحی و عمل های زیبایی کوچک مثل بوتاکس منجر به معافیت موقت یا دایم از اهدای خون می شود.
ظهیری با تاکید بر اینکه تعداد اهداکنندگان خون در استان مرکزی نسبت به میانگین کشور بالاتر است گفت: در استان مرکزی به ازای هر هزار نفر 27 نفر اهداکننده خون داریم در حالیکه میانگین کشور 24 نفر است.
ظهیری با اشاره به کاهش اقبال جوانان به اهدای خون تصریح کرد: متاسفانه فقط 12.5 درصد اهداکنندگان خون زیر 35 سال هستند و بیشتر اهداکنندگان میانسال هستند.
وی با بیان اینکه در سال جاری تعداد 20347 نفر اهداکننده خون مستمر داشتیم گفت: متاسفانه نسبت به پارسال تعداد اهداکنندگان مستمر خون 1.4 درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه 98 درصد خون به فرآورده های خونی تبدیل می شود تصریح کرد: در سال جاری بالغ بر 112 هزار واحد خون و فرآورده های خونی بین بیمارستان های استان توزیع کردیم و حدود 10 هزار واحد خون به خارج از استان و میانگین هفته ای 200 واحد خون به بیمارستان های تهران صادر کردیم.
وی با بیان اینکه به لحاظ تکنیکال از سایر استان های کشور بی نیاز شدیم افزود: ما در سال جاری توانستیم برای راه اندازی اتوماسیون گروه های فرعی خون مبلغ 15 میلیارد تومان اعتبار بگیریم و اکنون همکاران ما در حال یادگیری اتوماسیون هستند.
ظهیری با بیان اینکه به طور میانگین هر 2.5 تا 3 ثانیه یک واحد خون در کشور مصرف می شود گفت: صنعت مادر نظام سلامت، انتقال خون است. با توسعه بیمارستان ها حتما باید به سمت توسعه انتقال خون حرکت کنیم. در حال حاضر خون مورد نیاز 23 بیمارستان استان را ما تامین می کنیم و با افتتاح بیمارستان های خمین و ولیعصر اراک نیاز به توسعه بیشتری داریم.
وی با اشاره به افزایش تعداد پایگاه های انتقال خون در اراک گفت: تا سال گذشته تنها یک پایگاه در خیابان شهید شیرودی در اراک مشغول به فعالیت بود ولی در سال جاری توانستیم دو پایگاه در کوچه سعدی و خیابان شهید رجایی را نیز وارد مدار کنیم. همچنین پایگاه اتوبوس سیار را نیز وارد مدار کردیم که بسیار تاثیرگذار بود.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با بیان اینکه اگر توسعه پایگاه ها را نداشتیم با کاهش شدید اهدای خون مواجه می شدیم افزود: امسال 5309 نفر برای اولین بار خون اهدا کردند که نسبت به پارسال 1.8 درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه امسال در پایگاه ساوه 8295 نفر اهدای خون داشتند گفت: امسال به دلیل اینکه پزشک پایگاه انتقال خون ساوه به دلایل شخصی مجبور به ترک خدمت شد تعطیلی دو هفته ای پایگاه را در ساوه داشتیم. متاسفانه دانشگاه علوم پزشکی در ساوه هیچ همکاری با ما نکرد و پزشکی را در نوبت صبح به ما اختصاص نداد و مجبور شدیم نوبت کاری پایگاه ساوه را به بعدازظهر تغییر دهیم که باعث شد نسبت به پارسال آمار اهدای خون کمتری داشته باشیم.
ظهیری با بیان اینکه در استان مرکزی فقط در شهرستان های اراک و ساوه پایگاه انتقال خون داریم گفت: در شهرستان های آشتیان، تفرش، محلات و دلیجان فقط مرکز اهدای خون داریم که هفته ای یکبار خونگیری را انجام می دهند. تفاوت مرکز با پایگاه این است که در پایگاه، علاوه بر خونگیری و نگهداری، خون های اهدا شده، در آزمایشگاه ها به فرآورده های خونی تبدیل می شوند.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی 80 درصدی ساخت پایگاه انتقال خون خمین افزود: تجهیزات و نیروی انسانی پایگاه خمین تدارک دیده شده است و امیدواریم با کمک خیرین بتوانیم پایگاه انتقال خون خمین را در سال جاری به بهره برداری برسانیم تا نیاز جنوب استان را تامین کنیم.
ظهیری در پاسخ به فیچینو در رابطه با علت عدم وجود مراکز اهدای خون در پنج شهرستان استان مرکزی گفت: هزینه احداث مراکز اهدای خون بایستی با استفاده از ظرفیت سایر دستگاه های اجرایی و مردم تامین شود چراکه ما توانایی مالی برای افزایش مراکز را نداریم. ولی در سال آینده می خواهیم روی این موضوع متمرکز شویم و صحبت هایی را نیز در این راستا انجام داده ایم.
پایان خبر فیچینو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ذخیره خون در استان مرکزی جوابگوی 8 روز آینده است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ذخیره خون در استان مرکزی جوابگوی 8 روز آینده است"، کلیک کنید.