گوگل پلی چیست؟ – فیچینو
به گزارش فیچینو گوگل پلی یا پلی استور سرویس توزیع دیجیال گوگل است که به عنوان بازار اصلی اپلیکیشن ها در قلب سیستم عامل اندروید و توزیع های آن جا گرفته است. همانطور که مشخص است که گوگل پلی محلی برای دسترسی به اپلیکیشن های رایگان و پولی در سیستم عامل اندروید است.
قصه از کجا شروع شد؟
در دنیای تلفن های هوشمند ساخت و عرضه انواع اپلیکیشن ها از ضبط صدا گرفته تا انواع بازی های ویدیویی رونقی بی سابقه گرفت. در این میان به مکانی برای عرضه دیجیتال این اپلیکیشن ها نیاز بود. اندروید و آی اواس به عنوان بزرگترین سیستم عامل های گوشی های هوشمند مرکز دیجیتال مخصوص به خود را طراحی کردند که در سیستم عامل اپل «اپ استور» نام گرفت و رقیب اندرویدی آن «اندروید مارکت» نامیده شد.
اندروید مارکت در نهایت با پیوستن به گوگل موزیک گوگل بوکز و گوگل موویز تبدیل به «گوگل پلی» با «پلی استور» شد.
راه پر پیچ و خم گوگل پلی در ایران
تا اواخر تابستان سال ۹۲ دسترسی به نرم افزارهای کاربردی گوگل پلی در ایران مقدور نبود و کاربرها برای دانلود از این سایت مجبور به دور زدن تحریم ها به اشکال گوناگون بودند. در این زمان بود که گوگل در بیانیه ای اعلام کرد: «به توسعه دهنده ها امکان داده شده که اپلیکیشن های رایگان خود را در دسترس ایرانی ها قرار بدهند. آنها برای این کار باید در صفحه قیمت و توزیع اکانت خود گزینه ایران را تیک بزنند.» این بیانیه باعث شد به تدریج گوگل پلی برای ایرانی ها باز شود و در نهایت و در اوت ۲۰۱۴ تحریم گوگل پلی در ایران برداشته شد.
فعالیت گوگل پلی در ایران همواره با چالش تحریم ها و در سال های اخیر ماجرای فیلترینگ گره خورده است.
گوگل پلی بارها به دلیل حذف ایپلیکیشن های ایرانی خبرساز شد. در آبان ۱۴۰۱ اسنپ تپسی بله آی گپ و سروش از گوگل پلی حذف شدند. در این میان یکی از جنجالی ترین اقدامات گوگل پلی جلوگیری از عرضه اپلیکیشن روبیکا به بهانه جاسوسی از اطلاعات شخصی کاربران بود. در همین رابطه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم اطلاعیه ای در این رابطه منتشر کرد و اعلام کرد اتفاق پیش آمده یک رویکرد سیاسی بوده و در مواجهه با چند اپلیکیشن دیگر هم اتفاق افتاده است.
پس از این اقدام «گوگل پلی» گوگل پلی که برای مدتی دچار اختلال شده بود به شکل کامل از دسترس خارج شد.
در طی تقریبا دو سالی که از فیلتر شدن گوگل پلی می گذرد بارها کارشناسان نسبت به عوارض فیلتر شدن این بازار دیجیتال هشدار دادند.
عیسی زارع پور وزیر پیشین ارتباطات نیز موافق رفع فیلتر گوگل پلی بود. زارع پور دی ماه ۱۴۰۲ گفته بود: ««شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها تا زمانی که پاسخگو نباشند بازگشایی نمی شوند اما در مورد دیگر پلتفرم ها مثل گوگل پلی باید تجدید نظر شود. ما در این مورد دو مرتبه اقدام کردیم و این موضوع را به کارگروه تعیین مصادیق برده ایم اما متاسفانه مخالفت شده است.»
از زمان روی کار آمدن دولت جدید فیلترینگ در کانون توجه قرار گرفت و ستار هاشمی وزیر ارتباطات به شکل علنی از مضرات آن سخن به میان آورد و حتی با اشاره به زیان ۵۰ هزار میلیارد تومانی فیلترینگ برای ارتباطات کشور اعلام کرد که خیری در وضعیت موجود نیست و باید تغییر رویه رخ دهد.
سرانجام پس از مدت ها فراز و نشیب در جلسه امروز شورای عالی فضای مجازی رای به لغو فیلتر گوگل پلی داده شد تا بزرگترین بازار اپلیکیشن های سیستم عامل اندروید دوباره در دسترس کاربران ایرانی قرار گیرد.
در این میان برخی از پابرجا بودن تحریم ها و دسترسی نداشتن کاربران ایرانی به برخی خدمات و اپلیکیشن ها سخن به میان آورده اند.
۵۸۵۸
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گوگل پلی چیست؟ – فیچینو" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گوگل پلی چیست؟ – فیچینو"، کلیک کنید.