پسماند معضل استان های زاگرس نشین – خبرگزاری فیچینو | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار فیچینو، سعید یوسف پور در نشست رییس سازمان حفاظت محیط زیست با مدیران کل و اعضای شورای عالی استان ها به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شد اظهار کرد: محیط زیست این استان به لحاظ طبیعی دارای ارزش های زیاد از جمله 32 منطقه حفاظت شده، چهار پارک ملی، 36 منطقه شکار ممنوع، 50 تالاب و بیش از 11 هزار واحد صنعتی، تولیدی و کشاورزی است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: صنایع آسفالت و کشتارگاه های که در اختیار شهرداری ها قرار دارد، سگ های بدون صاحب به عنوان چالش جدی برای سلامت، بهداشت عمومی، مدیریت پسماند، ترافیک و همچنین ساماندهی صنوف آلاینده در هسته مرکزی شهرها از مهمترین چالش های زیست محیطی در سطح استان است.
یوسف پور با اشاره به اینکه شکار و صید غیرمجاز، حریق جنگل و مراتع، تعارض به باغات و تعارض بین انسان و حیات وحش، تخریب جنگل از مهمترین تهدیدها در حوزه محیط زیست است گفت: برای رفع و کاهش این مشکلات به همکاری بیشتر بین اداره کل حفاظت محیط زیست و شوراها و همچنین مردم و سایر ارگان ها نیاز است.
وی اظهار داشت: برای افزایش تعامل با شورای عالی استان مهرماه پارسال تفاهمنامه همکاری منعقد شد که این تفاهم نامه امروز در سراسر کشور با هدف حفظ کاربری، ارتقای سرانه فضای سبز در شهرها، راه اندازی ایستگاه های سنجش آلودگی هوا، و توانمندسازی تشکل ها و سمن های محیط زیست منعقد شده است.
یوسف پور تشریح کرد: مدیریت و سامان دهی پسماندها در مرحله نخست با همکاری دفتر امور روستایی استانداری و اداره کل حفاظت محیط زیست پیش بینی شده که این طرح در 10 روستا و پنج شهر استان به صورت آزمایشی، اجرا و در صورت موفقیت، در تمام مناطق روستایی و شهری عملیاتی می شود.
وی با اشاره به اینکه در این طرح دهیاران و شوراها می توانند به ما کمک کنند تصریح کرد: این طرح با آموزش دهیاران و شوراها در روستاها، مراحل بازیافت پسماند و تهیه کود کمپوست در یک محل کوچک در حاشیه روستا اجرا می شود.
یوسف پور با اشاره به اینکه تسهیل برای پرداخت تسهیلات از محل صندوق ملی محیط زیست در راستای اجرای طرح مدیریت پسماند یک ضرورت است گفت: در راستای مدیریت پسماندها هر کمکی لازم باشد انجام خواهیم داد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین معضلات استان های زاگرس نشین موضوع پسماند است گفت: این استان با توجه به توپوگرافی و کوهستانی بودن و همچنین قرار گرفتن در مسیر رودخانه ها و چشمه ها، پسماندهای بیشتری را تولید می کند، اما متاسفانه مکان دفن اصولی برای آن وجود ندارد و اجرای هر چه سریع تر طرح های مدیریت پسماند از ضروریات است.
یوسف پور خاطرنشان کرد: منطقه پنج در حوزه محیط زیست استان ها همدان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری را شامل می شود که بخش عمده زاگرس را شکل داده اند، زاگرس با تولید 40 درصد منابع آب شیرین کشور، نقش بی بدیلی در تمدن ایرانی و همچنین زیست بسیاری از استان ها و کلان شهرهای کشور دارد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پسماند معضل استان های زاگرس نشین – خبرگزاری فیچینو | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پسماند معضل استان های زاگرس نشین – خبرگزاری فیچینو | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.