نگاهی اجمالی به توسعه صنعت برق قزوین در دولت سیزدهم
فیچینو/قزوین از آغاز به کار دولت سیزدهم، توسعه زیرساختی صنعت برق قزوین، در حوزه های شهری و روستایی کلید خورد و در کمتر از سه سال شاهد پیشرفت خوبی در این زمینه هستیم زیرا با اختصاص اعتبار، شبکه های برق روستایی در حال نوسازی هستند.
بی شک برق، یکی از مهمترین بسترهای زیرساختی و بااهمیت ترین شاخص توسعه یافتگی محسوب می شود. خوشبختانه استان قزوین، به عنوان یکی از استان های مولد برق نقش موثری در توسعه خود و سایر استان های هم جوار دارد. از سال 1372 بر اساس سیاست های وزارت نیرو مبنی بر تشکیل شرکت های توزیع نیروی برق، قزوین عهده دار تامین و توزیع نیروی برق در محدوده جغرافیایی خود بود تا اینکه در سال 1386 با استقلال شرکت توزیع برق در استان، این شرکت زیرمجموعه شرکت مادر تخصصی توانیر شد و امروز شرکت برق استان قزوین، با بیش از 600 هزار مشترک در حال خدمت رسانی به 79 درصد مشترک خانگی، 7 درصد عمومی، 12 درصد مشترک تجاری و یک درصد در حوزه های کشاورزی و صنعتی است.
با اینکه استان قزوین، پیشگام تاسیس نیروگاه های تجدیدپذیر و تولید برق پاک است؛ اما در برخی حوزه های شهری و روستایی نیازمند توسعه زیرساختی بوده ایم که از آغاز به کار دولت سیزدهم، توسعه زیرساختی صنعت برق قزوین، در حوزه های شهری و روستایی مورد اولویت قرار گرفت و اگر بخواهیم به سایر دستاوردهای دولت سیزدهم در صنعت برق استان قزوین اشاره کنیم؛ می توان به طرح بهارستان، تعویض سیم مسی با کابل خود نگهدار، اقدامات جهادی، افزایش امنیت سایبری شبکه های فناوری ارتباطات و اطلاعات، کلنگ زنی و احداث نخستین شهرک انرژی خورشیدی کشور، توسعه شبکه های برق شهری و روستایی و ایجاد ظرفیت تامین برق متقاضیان جدید اشاره کرد.
بازسازی شبکه برق 204 روستای استان قزوین
نگاه دولت مردمی سیزدهم، از آغاز به کار نگاه ویژه به اقشار محروم و ارایه خدمت به مناطق صعب العبور و کم تر توسعه یافته بوده است. بر همین اساس شبکه برق 204 روستای استان قزوین بازسازی شد. بازسازی شبکه برق به بهبود افت ولتاژ، کاهش سرقت شبکه، افزایش ضریب ایمنی مناطق روستایی و درنهایت رونق اشتغال روستاییان کمک می کند.
در ادامه به سراغ به مسعود خواجه وند، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین رفتیم تا از خدمات سه ساله دولت شهید جمهور در صنعت برق استان قزوین، بیشتر بدانیم.
خواجه وند در گفت وگو با فیچینو، بابیان اینکه سفر نیم روزه شهید آیت الله رییسی به استان قزوین، در صنعت برق شامل خیر و برکات فراوانی بوده است؛ اظهار کرد: با اختصاص 20 میلیارد تومان اعتبار، طی سه سال اخیر نوسازی شبکه های برق روستایی استان قزوین عملیاتی شد. در بخش انرژی در اجرای طرح های بهسازی و اصلاحات، به ویژه در مناطق روستایی در شرکت توزیع نیروی برق استان نیز مصوبات خوبی داشتیم که در تکمیل زیرساخت های روستایی مثمر ثمر بوده است.
وی تصریح کرد: در راستای توسعه و بازسازی شبکه برق، مبلغ 8 میلیارد تومان در شهرستان قزوین، مبلغ 4 میلیارد تومان در تاکستان، بویین زهرا مبلغ 4 میلیارد تومان، البرز 1.5 میلیارد تومان، آبیک 1.5 میلیارد تومان و آوج مبلغ یک میلیارد تومان هزینه کرده ایم. توزیع این اعتبارات بر اساس شاخص های جمعیتی و تعداد مشترکین برق در اجرای طرح ها هزینه شد تا شاهد توزیع عادلانه خدمات زیرساختی در مناطق مختلف استان باشیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین ادامه داد: طرح های اجراشده شامل اصلاح شبکه های فرسوده روستایی، رفع افت ولتاژ منطقه، کاهش تلفات شبکه، ایمن سازی شبکه ها، استفاده از سیم های روکش دار به جای سیم های فرسوده قدیمی، مقاوم سازی و نوسازی و گشایش معابر در روستاها از طریق جابه جایی آرایش شبکه است.
خواجه وند افزود: طرح های اجراشده در 11 روستای شهرستان قزوین، چهار روستای شهرستان آبیک، چهار روستای شهرستان البرز، سه روستای شهرستان تاکستان و سه روستای شهرستان بویین زهرا و 2 روستای شهرستان آوج بوده است.
وی بابیان اینکه جمعیت برخوردار روستایی از خدمات بازسازی شبکه برق روستایی، بالغ بر 14 هزار خانوار بوده است، تصریح کرد: جمعیتی بالغ بر 54 هزار نفر از روستاییان استان از خدمات دولت بهره مند شدند. یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم در حوزه انرژی برق استان، انجام برخی برنامه ها در قالب فعالیت های جهادی بوده است، این اقدامات به منظور رفع فوری معایب و انجام اصلاحات ضروری شبکه برق در مناطق صعب العبور و محروم صورت می گیرد.
این مسیول خاطرنشان کرد: بر همین اساس، هشت مرحله اقدامات جهادی در مناطقی مانند طارم سفلی، رودبار الموت شرقی و دشتابی با هدف اصلاح و بهینه سازی روشنایی معابر با نگاه ویژه به مناطق کم برخوردار شهری اجرایی شده است.
قزوین کلید نخستین شهرک انرژی در کشور را روشن کرد
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین خاطرنشان کرد: افزایش امنیت سایبری شبکه های فناوری ارتباطات و اطلاعات برق استان قزوین یکی دیگر از اقدامات مهم و ضروری در حوزه توزیع برق بود که از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم مورد اهمیت بیشتری قرار گرفت. در این راستا 52 کیلومتر شبکه فیبر نوری در کنار نصب تجهیزات جدید حفاظتی، راه اندازی شد.
وی با اشاره به اینکه با همت دولت شهید جمهور، قزوین کلید نخستین شهرک انرژی در کشور را روشن کرد، گفت: کلنگ زنی و احداث اولین شهرک انرژی خورشیدی کشور در شهرستان بویین زهرا از مهم ترین اقداماتی بود که در دولت سیزدهم برای استان قزوین رقم خورد. در شهرک انرژی خورشیدی از ظرفیت های جدید تولید برق از طریق انرژی های تجدید پذیر که افزایش ظرفیت تولید برق در کشور با حفظ محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه ای استفاده می شود.
خواجه وند در پایان با اشاره به اینکه نگاه دولت سیزدهم توسعه محور بوده است، تصریح کرد: طی سه سال گذشته، ظرفیت های جدیدی برای متقاضیان بخش های کشاورزی، صنعتی و تولیدی ایجاد شده است. یکی دیگر از مصوبات سفر شهید جمهور به قزوین، افزایش ظرفیت و احداث جدید پست های برق بوده است که اعتباری بالغ بر 310 میلیارد تومان برای آن مصوب شد تا بستر مناسبی برای برق مطمین و پایدار مشترکان فراهم شود.
پایان خبر فیچینو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نگاهی اجمالی به توسعه صنعت برق قزوین در دولت سیزدهم" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نگاهی اجمالی به توسعه صنعت برق قزوین در دولت سیزدهم"، کلیک کنید.