ناهید – کیمیا، چشم در چشم رفیق قدیمی؛ سکانس دوم/ هنوز یه نیمه مونده از شب ما!
سعید آقایی؛ از تقدیر گریزی نیست. گویی سرنوشت را به گونه ای چیده اند که رفقای دیروز دوباره روبروی هم قرار بگیرند و با هم بجنگند. آنهایی که تا دیروز دوشادوش هم در یک تیم و برای موفقیت و بالا بردن یک پرچم می جنگیدند، حالا باید رودروی هم بایستند و به هم “آپ دولیو چاگی” بزنند تا در این نبرد نابرابر یکی برنده بیرون بیاید. 3 سال پیش در توکیو این داستان به گونه ای دیگری روایت شد. کیمیا با پرچم پناهندگان رودری رفیق و هموطن سابقش ایستاد. ستاره جوانی که شانه های نحیفش تحمل این همه فشار را نداشت و زیر این بازی روانی خرد شد و قافیه را به رفیق قدیمی اش باخت. اما این بار قصه فرق می کند.
هر دو تکواندوکار در این 3 سال روزهای متفاوتی را سپری کرده اند. کیمیا بعد از مدتها دربه دری سرانجام تابعیت بلغارستان را پذیرفت تا با پرچم این کشور در میادین بین المللی مبارزه کند. مسابقات تکواندو قهرمانی اروپا و حالا المپیک که ستاره دور افتاده از وطن زیر این پرچم غریبه به میدان می رود. تنها مدال آور زنان در تاریخ المپیک ایران که بعد از ریو به وطنش پشت کرد و جلای وطن نمود تا از عرش به فرش برسد. کیمیا بعد از جدایی از ایران هرگز رستگار نشد و تقریبا هیچ موفقیتی در تکواندو کسب نکرد. ستاره ای که روزگاری تصور می کردند با آن قد و قامت و پاهای کشیده، یک جید جونز جدید در تکواندو است، ناگهان با یک تصمیم اشتباه آتش به خرمن آرزوهایش زد تا عاقبت بخیر نشود. تنها دستاورد کیمیا در تمام این سالهای آوارگی؛برد رفیق و هم تیمی سابقش در المپیک توکیو بوده و دیگر هیچ.
ناهید کیانی اما بعد از این المپیک سخت و تلخ مسیر متفاوتی را سپری کرد. او با یک ریکاوری روحی و روانی با قدرت به شیاپچانگ بازگشت و تا مدال طلای جهانی پیش رفت تا ثابت کند تا چه اندازه در قبال او جفا شده. دارنده مدال طلای قهرمانی جهان، یک طلا، یک نقره و ۲ برنز قهرمانی آسیا، برنز بازیهای آسیایی و ۲ مدال نقره گرندپری حالا در قامت یکی از ستاره های تکواندو به المپیک آمده و می خواهد تا حق خود را از فستیوال 5 حلقه ای بگیرد. ستاره ای که در المپیک توکیو جوان و کم تجربه بود و در نبرد حیثیتی با کیمیا از نظر ذهنی کم آورد. نبردی که برای ناهید بیش از آنکه در شیاپچانگ باشد، در بیرون آن و در فضای روانی وحشتناک در جریان بود و ستاره ایرانی نتوانست از پس این فشار بربیاید و در مبارزه به هم تیمی سابقش باخت. حالا بعد از گذشت 3 سال ناهید پخته تر و باتجربه تر از همیشه آمده تا جبران مافات کند و تنها جای خالی در ویترین افتخاراتش را پر کند. یک مدال المپیک حق اوست. اگرچه تقدیر بار دیگر او را در برابر رفیق سابقش قرار داده. می گویند تاریخ دو بار تکرار می شود؛ یک بار کمدی و بار دوم تراژدی. ناهید بخش تراژدی ماجرا را تجربه کرده و حالا نوبت روایت کمیک است تا در پایان مبارزه با کیمیا او به نمایش کمدی بخندد.
در میان ۴ المپین تکواندو ایران بی تردید ناهید کیانی پرامیدترین و مهمترین شانس مدال است و اما او برای تعبیر این رویا و هاشور زدن به این پیش بینی باید ستاره های ریز و درشتی را شکست دهد که اولین و مهمترین آن کیمیا علیزاده است.
در در وزن 57- کیلوگرم تکواندو زنان ستاره های دیگری هم حضور دارند. جید جونز 31 ساله یکی از بزرگترین ستاره های تکواندو محسوب می شود که با کلکسیونی از مدال های رنگارنگ شامل 2 مدال طلای المپیک ریو و توکیو، یک مدال طلا، یک نقره و 2 برنز جهان و کسب 10 مدال طلا، 7 نقره و یک برنز در مسابقات گرندپری بی تردید مدعی اصلی و جدی این وزن است. زونگ شیلو چینی قهرمان جهان در سال 2022، دارنده 2 مدال طلای بازیهای آسیایی 2018 و 2022، یک طلا و یک نقره قهرمانی آسیا، 6 مدال طلا، یک نقره و یک برنز گرندپری و یک مدال طلا، یک نقره و یک برنز گرند اسلم نیز دیگر مدعی بزرگ این وزن محسوب می شود.
پنجشنبه ۱۸ مردادماه در روز دوم مسابقات تکواندو، رقابتهای اوزان ۵۷- زنان و ۶۸- کیلوگرم مردان برگزار خواهد شد که ناهید کیانی نماینده کشورمان در وزن ۵۷- کیلوگرم در مبارزه نخست خود به دیدار «کیمیا علیزاده» از بلغارستان خواهد رفت. کیانی در صورت برتری باید با برنده مبارزه آمریکا و تونس پیکار کند. در این وزن ۱۶ تکواندوکار به رقابت خواهند پرداخت.
ستاره های سربی
رقابتهای تکواندو در سی و سومین دوره بازیهای المپیک از روز چهارشنبه ۱۷ مردادماه در کاخ «گرند پله» شهر پاریس آغاز می شود. در این دوره از مسابقات ۱۳۴ تکواندوکار از ۶۰ کشور دنیا در 4 وزن مردان و 4 وزن زنان به رقابت خواهند پرداخت.
تکواندو ایران در هفتمین حضور رسمی خود در المپیک، برای نخستین بار موفق به کسب ۴ سهمیه شامل ۲ سهمیه در بخش مردان و ۲ سهمیه در بخش زنان شده. ناهید کیانی و مبینا نعمت زاده در تکواندو زنان و مهران برخورداری و آرین سلیمی در تکواندو مردان ترکیب ایران در المپیک پاریس را تشکیل می دهند. در بخش کسب سهمیه تکواندوکاران خوش درخشیدند چه آنکه در بخش زنان تکواندو ایران نه تنها برای اولین بار موفق به کسب دو سهمیه شده که ناهید کیانی به عنوان نخستین تکواندوکار ایران است که از طریق سیستم رنکینگ جواز حضور در این بازیها را به دست آورده.
جلسه فنی و قرعه کشی این دوره از مسابقات روز گذشته برگزار شد و تکواندوکاران ایران حریفان خود را شناختند.
مبینا نعمت زاده نماینده ایران در وزن ۴۹- کیلوگرم است. نعمت زاده در وزن ۴۹- کیلوگرم که ۱۷ تکواندوکار حضور دارد، دور نخست به مصاف «تاو میشله» از لسوتو میرود. وی در صورت برتری به دیدار برنده مبارزه اسپانیا و اروگوئه میرود. جوانترین تکواندوکار ایران با 19 سال سن که مدال طلای نوجوانان جهان، برنز بازیهای آسیایی، نقره قهرمانی آسیا و 2 مدال برنز گرندپری را در کارنامه دارد. مهمترین مدعی این وزن پانیپاک وونگپاتاناکیت تایلندی است که با طلای المپیک توکیو و برنز المپیک ریو، 2 مدال طلا، دو نقره و یک برنز جهان، 2 طلا و یک برنز بازیهای آسیایی، 2 طلا و یک نقره قهرمانی آسیا، 12 مدال طلا، 2 نقره و یک برنز گرندپری پرافتخارترین چهره تکواندو زنان و یکی از بهترین تکواندوکاران تاریخ است.
جمعه ۱۹ مردادماه، مهران برخورداری در وزن ۸۰- کیلوگرم به دیدار رقبای خود میرود. در این وزن ۱۷ تکواندوکار مبارزه خواهند کرد. مهران برخورداری در قسمت بالای جدول وزن ۸۰- کیلوگرم ابتدا به مصاف «جسوربک جایسانوف» از ازبکستان دارنده طلای قهرمانی آسیا 2024 و طلای گرند اسلم در 2023 میرود و در صورت برتری باید با یکی از تکواندوکاران قزاقستان، مالی یا ایتالیا مبارزه کند. مهران برخورداری با کسب طلای گرنداسلم در سال 2023، برنز قهرمانی جهان، برنز بازیهای آسیایی، یک مدال طلا و نقره گرندپری کارنامه ای قابل توجه دارد. در این وزن سیمونه آلسیو از ایتالیا و دارنده 2 طلای جهان در سالهای 2019 و 2023، 3 طلا و یک نقره گرندپری و یک طلا و یک نقره قهرمانی اروپا در کنار سیف عیسی مصری که هدایت او را بیژن مقانلو بر عهده دارد، سئو گئون وو از کرهجنوبی، صالح الشربتی از اردن که جملگی کلکسیونی از مدالهای ریز و درشت جهانی و قاره ای را در کارنامه دارند، مدعیان جدی هستند.
شنبه ۲۰ مردادماه هم در روز پایانی مسابقات تکواندو المپیک پاریس، آرین سلیمی تکواندوکار وزن ۸۰+ کیلوگرم کشورمان کار خود را از پیکار با «نیکیتا رافائلوویچ» از ازبکستان و دارنده 2 مدال نقره و یک برنز جهان، یک مدال طلا و نقره بازیهای آسیایی و یک مدال طلا، نقره و برنز قهرمانی آسیا آغاز میکند. سلیمی در صورت پیروزی در این مبارزه به مصاف برنده مکزیک و تیمور شرقی خواهد رفت. این وزن هم ۱۷ تکواندوکار حضور دارند.
سلیمی مدال برنز قهرمانی جهان، طلای آسیا و نقره بازیهای آسیایی را در کارنامه خود دارد. در این وزن شیخ صلاح سیسه از ساحل عاج قهرمان المپیک 2016 ریو، قهرمان جهان 2023 و دارنده 7 طلا، 3 نقره و 6 برنز گرندپری، کارلوس سانسورس از مکزیک، ایوان شاپینا از کرواسی و رافائل آلبا کوبایی با کلکسیونی از مدالهای رنگارنگ جهانی و قاره ای مدعیان اصلی هستند.
251 251
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ناهید – کیمیا، چشم در چشم رفیق قدیمی؛ سکانس دوم/ هنوز یه نیمه مونده از شب ما!" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ناهید – کیمیا، چشم در چشم رفیق قدیمی؛ سکانس دوم/ هنوز یه نیمه مونده از شب ما!"، کلیک کنید.