عدم مدیریت بیماری هپاتیت زمینه نارسایی کبدی را فراهم میکند
دکتر سید علی جعفری با اشاره به اینکه التهاب بافت کبد یا هپاتیت میتواند به دلیل عوامل مختلفی بروز کند که یکی از مهمترین علل آن عفونتهای ویروسی و مصرف خود سرانه داروها است، خاطر نشان کرد: انچه که در کودکان جلب نظر میکند وجود عوامل اکتسابی در کنار عوامل ارثی ایجاد کننده هپاتیت است.
وی با بیان اینکه بیماری هپاتیت علل مختلفی دارد، ولی تظاهرات بالینی مشابه در سنین مختلف دارد، تصریح کرد: زردی شایعترین تظاهرات هپاتیت است، البته هپاتیت در بسیاری از موارد بدون علامت است.
دکتر جعفری با بیان اینکه راه تشخیص بیماری هپاتیت از زردیهای دوران نوزادی از طریق آزمایشات امکان پذیر است، گفت: زردی نوزادی ناشی از افزایش بیلیروبین در هفته اول تولد است که به طور طبیعی زرد میشوند و با کمک ازمایشات از سایر درگیرهای کبدی افتراق داده میشود.
وی با اشاره به اینکه زردی اولیه تولد عمدتا به دلیل ابتلا به هپاتیت نیست، اما در صورت وجود هپاتیت، والدین نباید نگرانی زیادی از این موضوع داشته باشند، زیرا اکثر هپاتیت کودکان خوش خیم بوده و به درمان پاسخ مطلوب میدهد، عنوان کرد: در کل دنیا در راس علل ایجاد کننده هپاتیت علل ویروسی قرار میگیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه هپاتیت A بیماری خود محدود کننده است، اما علل اکتسابی نیز برای این بیماری وجود دارد، گفت: مواجهه با بسیاری از داروها، خود درمانی کودک، میتواند علت ابتلا به هپاتیت A باشد.
وی با اشاره به اینکه حتی اگر استامیوفن با دز بالا داده شوند زمینه ساز هپاتیت دوران کودکی است، اظهار کرد: مواجهه برخی از علل مواد شیمیایی سمی و صنعتی میتواند ایجاد کننده بیماری هپاتیت در بزرگسالی شود.
وی با بیان اینکه ویروس هپاتیت B میتواند در بدن ماندگار شود، گفت: در حال حاضر واکسیناسیون هپاتیت B جز روتین واکسیناسیون قرار گرفته است، اما هپاتیت B و C مزمن میشود و برخی از بیماریهای هپاتیت مزمن نیز نیاز به درمان دارند و برخی مزمنها خاموش هستند و با وجود واکسیناسیون باز هم درصدی خطا وجود دارد.
وی با بیان اینکه تست هپاتیت غربالگری روتین بارداری است، گفت: افزایش آنزیمهای کبدی یکی از نشانههای هپاتیت است البته باید آگاه بود که افزایش آنزیم کبدی در اثر یک اتفاق زودگذر است.
دکتر جعفری با بیان اینکه رژیم غذایی با چربی و نمک کمتر برای بیماران مبتلا به هپاتیت توصیه میشود، گفت: حذف پروتئین برای بیماریهای کبدی توصیه نمیشود، اما اگر فردی دچار بیماری زمینهای کبد است برای درمان سایر بیماریها باید پزشک معالج را از این شرایط آگاه کند.
وی تاکید کرد: اگر به هرعلتی شرایط بیماری هپاتیت مدیریت نشود، بدترین پیامد آن نارسایی کبد، کاهش سطح هوشیاری و نارسایی ارگانهای دیگر مثل کلیه شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "عدم مدیریت بیماری هپاتیت زمینه نارسایی کبدی را فراهم میکند " هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "عدم مدیریت بیماری هپاتیت زمینه نارسایی کبدی را فراهم میکند "، کلیک کنید.