تراکتور در سالی که گذشت

تراکتور در سالی که گذشت

فیچینو/آذربایجان شرقی تراکتور سال گذشته اتفاقات مختلفی را تجربه کرد.

قرمزپوشان لیگ بیست ودوم را در بهار 1402 با 52 امتیاز و عملکرد 15 برد، 7 مساوی و 8 باخت در مکان چهارم به پایان رساندند و به پلی آف لیگ قهرمانان آسیا راه پیدا کردند.

به گزارش فیچینو، تراکتور در فصل جاری نیز تاکنون با 38 امتیاز در رتبه سوم حضور دارد. شاگردان خمس در ادامه فصل در مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی باید از ذوب آهن پذیرایی کنند.

در این گزارش رخدادهای مهم تراکتور در 1402 را مورد بررسی قرار داده ایم.

* دستاورد سال

تراکتور کارش را برای لیگ بیست وسوم با ابقای سرمربی خود آغاز کرد تا بالاخره نیمکت همیشه لرزان این تیم در دوران خصوصی به ثبات نسبی برسد.

آخرین بار که نیمکت تراکتور حداقل برای یک سال ثبات داشت، به اواسط لیگ پانزدهم تا پایان لیگ شانزدهم برمی گردد؛ جایی که امیر قلعه نویی هدایت قرمزپوشان را بر عهده داشت.

با این توصیف، بقای خمس روی نیمکت سرخ پوشان به دستاوردی هرچند کوچک اما مهم در دوران خصوصی این تیم تبدیل شد تا بی ثباتی از نیمکت تراکتور رخت ببندند و ثباتی نسبی جایگزینش شود.

*طلسم سال

اما در این میان، آماری عجیبی کنار نام تراکتور به چشم می آید. تی تی ها مدت هاست، پس از دریافت اولین گل بازی، قافله را به حریفان می بازند یا به عبارتی مدت زیادی است تراکتور، هنگام دریافت گل اول بازی، موفق به جبران نتیجه و کسب پیروزی نشده است.

آخرین بار قرمزپوشان، در جریان هفته بیست ونهم، لیگ بیست ویکم برابر فجرسپاسی قادر به تغییر نتیجه از باخت به برد شده اند.

دیداری که طلایی ها در دقایق ابتدایی بازی توسط امیر منصوری به گل رسیدند، اما گل های محمد عباس زاده و سامان نریمان جهان، کامبک تراکتور را رقم زد تا شاگردان ارطغرل سایلام حکم سقوط فجرسپاسی به لیگ یک را امضا کنند.

تراکتور از آن بازی تاکنون، نزدیک 2 فصل است که در لیگ برتر رنگ برد با چاشنی کامبک را ندیده است. قرمزپوشان امسال هم قادر به متوقف کردن این چرخه نشده اند تا آمار عدم موفقیت تی تی ها در امر تبدیل باخت به پیروزی، همچنان دست نخورده باقی بماند.

*حسرت سال

تراکتور در حالی برای هفتمین حضورش در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا تلاش می کرد که برای نخستین بار در پلی آف حاضر شد و با واگذاری نتیجه (3 بر یک) به شارجه امارات از راهیابی به لیگ قهرمانان آسیا بازماند. بدون شک می توان این اتفاق را بزرگ ترین حسرت تراکتور در سال 1402 قلمداد کرد.

*حماسه سال

تراکتور در یکی از حساس ترین بازی های دور برگشت لیگ بیست ودوم 18 فروردین ماه سال گذشته در حضور پُرشکوه هوادارانش با تک گل رضا اسدی به برتری رسید.

دیداری که علاوه بر جذابیت فنی نبرد دو تیم؛ از لحاظ حضور کم نظیر تماشاگران، یکی از خاص ترین بازی های فصل بیست ودوم لیگ برتر را رقم زد.

لیگ برتر که در سالیان اخیر به دلیل شیوع بیماری کرونا و پس از آن نیز عدم استقبال هواداران از بازی های لیگ، کمتر شاهد پُر شدن ورزشگاهی بود؛ اما تقابل فصل گذشته تراکتور و سپاهان یکی از پُر تماشاگرترین بازی های سه فصل اخیر لیگ برتر بود و بار دیگر شور و اشتیاق را در روزهای پایانی فصل بیست ودوم به لیگ برتر بازگرداند.

*تخصص سال

پیروزی یک بر صفر به پرتکرارترین نتیجه تراکتورِ تحت هدایت پاکو خمس تبدیل شده است. به طوری که این تیم با رهبری مرد اسپانیایی تاکنون در 10 بازی با یک گل حریفانش را شکست داده که 6 برد به فصل گذشته و 4 پیروزی به فصل جاری مربوط می شود. با این توصیف تداوم نتایج اقتصادی تبریزی ها در ادامه رقابت ها بعید نیست.

*اتفاق ویژه سال

بانوان تراکتوری سال گذشته برای نخستین بار از نزدیک نظاره گر بازی تیم محبوبشان بودند.

در تقابل تراکتور و شارجه در پلی آف لیگ قهرمانان آسیا که در نهایت با برتری 3 بر یک نماینده امارات به پایان رسید، زنان طرفدار تراکتور برای نخستین بار با حضور در ورزشگاه یادگارامام (ره) از نزدیک بازی این تیم را تماشا کردند.

البته همانطور که باشگاه تراکتور اعلام کرده بود، حضور بانوان در این بازی به صورت عمومی نبود و به شکل گزینشی صورت گرفت و ظرفیت جایگاه در نظر گرفته شده برای بانوان نیز تکمیل شده بود.

*ناکامی سال

تراکتور در سال اخیر 6 بار با سه مدعی اصلی فوتبال ایران (استقلال، پرسپولیس و سپاهان) مصاف داشته که حاصل آن آمار فاجعه بار 5 باخت و یک پیروزی بوده است.

تی تی ها به غیر برد یک گله برابر سپاهان در بازی برگشت فصل گذشته بقیه بازی ها را واگذار کرده است که از جمله آن ها می توان به شکست سنگین 7 بر یک در آزادی مقابل استقلال، واگذاری نتیجه در هر 2 بازی رفت و برگشت برابر پرسپولیس و شکست 3 بر یک در اصفهان اشاره کرد که کارنامه نامطلوبی از شاگردان خمس مقابل مدعیان در 1402 را به ارمغان آورده است.

البته تراکتورِ خصوصی همواره عملکرد نامطلوبی برابر مدعیان فوتبال ایران داشته است. تی تی ها پس از خصوصی سازی 36 بار مقابل 3 تیم (استقلال، پرسپولیس و سپاهان) صف آرایی کرده اند که حاصل آن 22 باخت، 6 مساوی و تنها 8 برد بوده است.

طلسم نبردن های تیم تبریزی در ورزشگاه آزادی با باخت 2 بر صفر برابر استقلال در هفته دهم فصل جاری، از 2549 روز که از آن شش سال و 11 ماه و 29 روز می گذشت عبور کرد؛ طلسمی که حداقل تا بازی بعدی 2 تیم در تهران ادامه دار خواهد بود.

تی تی ها در این دوران تنها 2 بار در آزادی موفق به بازگشایی چارچوب استقلال شده اند و این تاریک ترین نکته تقابل چند سال اخیر تراکتور با رقیب سنتی اش محسوب می شود.

تراکتورِ خصوصی فقط 2 بار پرسپولیس را شکست داده که هر دو با نتایج یک بر صفر رقم خورده اند و همچنین از آخرین برد تراکتور مقابل سپاهان در اصفهان حدود 3700 روز یا به عبارتی 10 سال می گذرد.

*بدترین خرید سال

آلوارو خمینس، در حالی به تراکتور ملحق شد که در کارنامه اش سابقه بازی برای تیم هایی مانند کادیز، لاس پالماس و ختافه به چشم می آمد و جالب آنکه آلوارو سابقه بازی در تیم های پایه ریال مادرید را هم در کارنامه خود داشت.

خیمنس بعد از پیوستن به تراکتور یکی از مهره های مورد اعتماد پاکو خمس بود و در 8 بازی ابتدایی فصل (در لیگ برتر و لیگ قهرمانان آسیا) در ترکیب اصلی تی تی ها به میدان رفت اما ناتوانی خیمنس در گلزنی و گل سازی باعث شد تا رفته رفته اعتماد خمس نسبت به هموطنش سلب شود و سرمربی اسپانیایی تراکتور تصمیم گرفت تا ستاره هم ملیتی تیمش را نیمکت نشین کند و به او در قامت یار ذخیره فرصت بازی داد اما با این وجود، خیمنس نتوانست حتی در نقش یار تعویضی در ترکیب تراکتور بدرخشد.

این هافبک 28 ساله، در مجموع 13 بار برای تراکتور به میدان رفت و در این مدت آمار صفر گل و صفر پاس گل را به ثبت رساند تا رسیدن او به درب خروجی تراکتور منطقی به نظر برسد.

عملکرد ضعیف و غیرقابل دفاع خیمنس در لیگ بیست وسوم با انتقاد کادرفنی و البته کادر مدیریتی باشگاه تراکتور همراه شد؛ او اولین بازیکن جدا شده از تیم تراکتور در بازار زمستان لقب گرفت تا به مانند خایمه رومرو گومز، دوره کوتاهی را در جمع تراکتوری ها تجربه کرده باشد.

*آمار و ارقام سال

تراکتور در 1402 مجموعاً در لیگ برتر و پلی آف لیگ قهرمانان آسیا 28 بازی انجام داده که حاصل آن 17 برد، 3 مساوی و 8 باخت بوده است؛ همچنین 44 گل زده و 41 گل خورده در کارنامه تی تی ها نمایان است.

نکات مهم:

*تراکتور در سال اخیر 15 بار کلین شیت کرده و 5 مسابقه بدون گلزنی تی تی ها به پایان رسید.

*قرمزپوشان در سال گذشته همواره مقابل سرخابی ها بازنده بوده اند.

*تراکتور در 1402، 3 بار به تساوی رضایت داد که یکی از آن ها بدون گل بود. (ملوان)

*بهترین برد تراکتور در این سال با 4 گل برابر آلومینیوم رقم خورد و سنگین ترین شکست سرخ ها باخت 7 بر یک مقابل استقلال در آزادی بود.

17 بازیکن مختلف در سال 1402 برای تراکتور گلزنی کردند:

گستاوو واگنین (6)، مهدی عبدی (5)، محمدمهدی قنبری (4)، رضا اسدی (3)، رحمان جعفری (4)، سید مهدی حسینی (3)، محمد عباس زاده (2)، عارف رستمی (2)، عارف آقاسی (2)، امیرحسین حسین زاده (2)، ریکاردو آلوز (2)، محمد آقاجان پور (1)، سیامک نعمتی (1)، شجاع خلیل زاده (1)، سعید کریم آذر (1)، مهدی هاشم نژاد (2)، میلوش دلتیچ (1)

پایان خبر فیچینو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تراکتور در سالی که گذشت" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تراکتور در سالی که گذشت"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه