آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه ای را به سینمای ایران باز می کند؟
آفتاب نیوز :
طولانی شدن روند تصویربرداری و توقف تولید در زمان کووید و ماجرا هایی که بعد از تصمیم تهیه کننده ترکیه ای برای اکران فیلم در این کشور پیش از اکران در ایران پیش آمد بخشی از حواشی بود که این فیلم تا رسیدن به اکران پشت سر گذاشت، هرچند اکرانش هم بی مسیله نبود. فیلم چند نوبت قرار بود به اکران برسد که هر بار به تعویق افتاد. آخرین بار همین یک هفته قبل از اکران بود که باز به هفته بعد از آن موکول شد.
اما این ها تمام ماجرا های این فیلم نبود. به جز انتخاب بازیگران نقش مولانا و شمس که بازخورد های زیادی داشت، استفاده از بازیگران ترکیه ای مثل هانده ارچل، ابراهیم چلیک کول، بنسو سورال، بوران کوزوم، سلما ارگچ، حسام منظور و هالیت ارگنچ هم یکی از مسایلی بود که صحبت های زیادی درباره آن شد.
حضور بازیگران ترکیه ای در فیلم های ایرانی البته به سال های دور برمی گردد. در سال های پیش از انقلاب هم بازیگران ترکیه ای در فیلم های فارسی بازی کرده بودند. مهم ترین و پرکارترین آن ها جنید آرکین است که در ایران با نام فخرالدین شهرت دارد. او از سال 47 تا 74 در 16 فیلم و سریال ایرانی بازی کرد. اولین آن ها یوسف و زلیخا بود و آخرینش سریال مزد ترس که سال 74 پخش شد. به جز او امل سایین خواننده و بازیگر ترک هم پیش از انقلاب در چند فیلم ایرانی حضور داشت.
دو دهه بعد از انقلاب حضور ستارگان ترک در فیلم های ایرانی ادامه پیدا کرد. آدم برفی ساخته داود میرباقری که سال 73 ساخته شد، اگرچه از بازیگران ترکیه ای استفاده نکرد، اما به نوعی پیشقدم ساخت فیلم در ترکیه شد. پس از آن در دهه هشتاد فیلم اکواریوم ایرج قادری در ترکیه فیلمبرداری شد و بعدتر در دهه ی 90 فیلم هایی نظیر گناهکاران از فریبرز قریبیان، بغض به کارگردانی رضا درمشیان و یک سطر واقعیت ساخته علی وزیریان در ترکیه فیلمبرداری شدند و در تمام آن ها بازیگران ترک در نقش های فرعی و کم اهمیت حضور داشتند.
اما از اواخر دهه نود حضور بازیگران ترکی در فیلم ها و سریال های ایرانی جدی شد و حالا این بازیگران عهده دار بازی نقش های اصلی یا دست کم پر رنگ در فیلم های ایرانی شدند. فیلم های مطرب، جن زیبا، هولیا با حضور بازیگران ترکیه ای در این دهه به نمایش درآمدند.
«جن زیبا» در سال 97 اکران شد که بازیگر ترکی در آن بازی می کرد که به واسطه سریال هایی که در آن ها بازی کرده بود، برای تماشاگر ایرانی شناخته شده بود. حضور نورگل یشیلچای امید زیادی هم برای فروش این فیلم ایجاد کرده بود که البته موفق نبود. این فیلم در سال 97 کمی بیش از یک میلیارد تومان فروخت که اصلا رقم جالبی نیست. «مطرب» ساخته 1398 مصطفی کیایی داستان خواننده ای قدیمی با بازی پرویز پرستویی است که دیگر اجازه فعالیت ندارد و بالاخره در هفته فرهنگی ایران در ترکیه فرصتی برای اجرای کنسرت پس از سالیان طولانی پیدا می کند. این فیلم در سال 98 بیش از 38 میلیارد تومان فروش داشت و یکی از فیلم های موفق گیشه بود.
سال 99 هم مرتضی آتش زمزم فیلم «هولیا» را با حضور ویلما الس و هولیا دیکن ساخت که البته سال گذشته اکران شد و حدود 5 میلیارد تومان فروش داشت. نوروز هم فیلم دیگری بود که سال گذشته در جشنواره فجر اکران شد و علی بوراک سیلان، بازیگر ترکیه ای، در آن بازی داشت. حالا هم مست عشق گروهی از بازیگران ترک را وارد فیلمی از سینمای ایران کرده است. اما آنچه در مورد مست عشق متفاوت است این است که این فیلم محصول مشترک ایران و ترکیه است و نه این که تنها از بازیگران ترکیه ای استفاده کرده باشد. فروش نه چندان موفق فیلم هایی که با بازیگران ترکیه ای ساخته شدند، این پیام را می دهد که صرف حضور آن ها نمی تواند دلیلی برای فروش بالای فیلم باشد. در مورد مست عشق هم دلایل زیاد دیگری برای فروش 47 میلیاردی آن وجود دارد که تنها بخشی از آن بازی ستارگان ترک است؛ بنابراین فروش بالای آن نمی تواند مشوقی برای ساخت فیلم هایی با حضور بازیگران ترکیه ای قلمداد شود، اما می تواند شروعی برای همکاری مشترک با ترکیه باشد.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه ای را به سینمای ایران باز می کند؟" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا مست عشق پای ستارگان ترکیه ای را به سینمای ایران باز می کند؟"، کلیک کنید.